אז איך הכול התחיל? נפגשנו עם עומר, ממובילי המחאה ושאלנו אותו את השאלות החשובות.
עומר, ספר לי איך בכלל הכול התחיל?
"מאז הנאום של גלנט החלטנו שדי! זאת מחאה שקמה בתגובה לגיוס המוקדם של 1,400 חניכי מכינות, ש״ש ותלמידי ישיבות ציוניות".
ולמה דווקא עכשיו? זה טיימינג נכון לדעתך?
"לא חושב שיש טיימינג יותר נכון. שים לב שלצה״ל יש מחסור תמידי בסד״כ, בכמות הכוחות הנתונים לרשותו. לאור המלחמה, המחסור בסד״כ התעצם לטענת צה״ל עד כדי הצורך בהקדמת הגיוס של 850 מכיניסטים וש״ש ו-450 תלמידי ישיבות הסדר וגבוהות.
המחאה מנסה לבלום את הגיוס המוקדם של כל אותם מכיניסטים וש״ש, או לפחות לצמצמם את הפערים ואת אי השוויון שקיים בחלוקת אותם 1400 צווים בין המכינות והש״ש לישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות".
https://www.tiktok.com/@amitbar1235/video/7342899019561061650?_r=1&_t=8kRiqzn78Ne
אני רק מבהיר משהו, אתה בכלל בחור דתי, וחייב לציין שאתה לא לוקח חלק במחאה בגלל שאתה נגד הדת
"ברור שלא. אני בחור דתי שלומד בישיבה. יש ערך לאומי בלימוד תורה. יש תנאי אנושי ללימוד התורה – החיים. כמו שאמר גלנט: ״בלי קיום פיסי – אין קיום רוחני״
וגם בלי קשר למקרי קיצון שמאלניים בציבור הלאומי-דתי כמו הישיבה שלי, יש הבנה עמוקה בכל החברה וגם בציונות הדתית שמה שהיה לא יכול להיות יותר. גם בטחונית, וגם מהמקום של השוויון".
https://www.tiktok.com/@bilbul_18/video/7342199174756191508?_r=1&_t=8kRisMdiy9P
אז מָה בסוף המטרה?
"החתירה הנוספת שלנו וארוכת הטווח היא פתרון בעיית הסד״כ של צה״ל.
הצבא לא סתם בוחר לגייס מכיניסטים וש״ש, הוא יודע שזה ״קהל שבוי״ מכיניסטים וש״ש מתגייסים במאת האחוזים, בעוד שגם מול ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות, ישנם רבים שעושים מסלול ״תורתו אומנותו״, אשר פותר אותם משירות צבאי. חייב פשוט לגייס קהלים חדשים שזה החרדים והערבים אין ברירה!
ואם אנחנו הצעירים לא נעשה את זה ונביע את עצמו בכל פלטפורמה אפשרית, אף אחד לא יעשה את זה. אנחנו הדור הבא וזה יבוא רק מאיתנו".
@beerorat
https://www.tiktok.com/@telem_yaffo/video/7342197444442197269?_r=1&_t=8kRivawaWx8
תמונה ראשית: עומר בן אלנתן ואייל צמיר, מובילי מחאת גיוס הוגן. קרדיט תמונה: עומר בן אלנתן