fbpx

6 מקומות שתמיד שוכחים למרוח בקרם הגנה

  • מערכת טינק
  • 30 במאי, 2016

השמש יצאה, הקיץ הגיע והבילוי המועדף עליכן בסופ”ש הוא חוף הים. היי! אנחנו מכירים את זה, אין דבר שאנחנו יותר אוהבים מאבטיח, שמיכה וחול. אבל בישראל החמה, השמש תמיד נוכחת וחשוב להימרח בקרם הגנה בכל השנה ולא רק בימות הקיץ הלוהטים.

הידעתן? אין קשר בין הטמפרטורה לבין רמת הקרינה של השמש, וקרינה מסוכנת יכולה להתרחש גם בחודשי האביב והסתיו. אז אם בנהיגה, או סתם בדרך ללימודים, האם כשאתן נמרחות אתן מקפידות על כל המקומות החשובים? תנו לנו להפתיע אתכן עם עוד כמה מקומות שתופסים הרבה שמש ושאנחנו תמיד מזניחים.

האוזניים – מכירות את האמונה הזו שאומרת שאם מרכלים עליכן אז האוזניים מאדימות? אז היא אולי נכונה, אבל רוב הסיכויים שאנשים פשוט שוכחים למרוח את האוזניים שלהם בקרם הגנה. לרוב אנחנו לא חושבים בכלל על האיבר הזה כשאנחנו מתלבשים או נמרחים, וחבל. קצות האוזניים והתנוכים לא תמיד מוגנים על ידי שיער וגם כובע לא מסתיר בצורה מלאה. דאגו לא להזניח את האיברים איתם אתן שומעות.

כפות הרגליים – אחרי עונה שלמה של מגפיים וגרביים, הגיע הזמן להוציא את כפות הרגליים לאוורור. לא משנה אם אלו הסנדלים החדשים או סתם זוג כפכפים, הם לא מכסים את כל כפות הרגליים – וזה בסדר כי זו בדיוק הכוונה. אבל אם לא מרחתן אותן כמו שצריך, אחרי הליכה קצרה, אתן עלולות להתחדש בפסים אדומים וכואבים שיזכירו לכן בדיוק איך הכפכפים שלכן נראים. הקרינה עלולה להגיע לכל אזור חשוף, והרבה פעמים אנחנו נוטים להזניח את כפות הרגליים ולצערנו זה ממש כואב אחר כך.

העורף – לרוב הוא מסתתר מתחת לשיער או כובע רחב שוליים, תוסיפו לזה את העובדה שלא כזה קל למרוח אותו ותקבלו אזור מאוד רגיש שנשרף בקלות בחשיפה לא נכונה לשמש. תדמיינו איזה כואב זה ללכת לישון בלילה עם עורף שורף, נכון שזה עשה לכן חשק להימרח עכשיו? יופי!

התחפשת לזברה או סתם לנמר – ראיתן חולצת תחרה חצי שקופה בחנות ופשוט הייתן חייבות אותה? היא אולי הולכת נהדר עם החצאית החדשה ונראית לחלוטין תמימה, אך זכרו שגם בגדים שאינם אטומים עד הסוף, בכל מיני דוגמאות ושלל חורים אינם מגנים עליכן מהשמש. הקרניים חודרות דרכם אז זכרו להימרח שלא תתעוררו יום אחד מנוקדות.

הברכיים ויותר חשוב: אחורי הברכיים! כשהברכיים חשופות אחרי חודשים במכנסיים ארוכים, טייץ וגרביונים, הן עלולות להישרף בקלות. אם זה לא נעים לכופף אותן כשהן שרופות מהשמש, תחשבו כמה לא נעים זה להישרף מאחורי הברך. קראתן נכון – אם אתן שוכבות על הבטן ביום חם ולא נמרחתן שם, אחורי הברכיים שלכן בסכנה.

בית השחי – בדומה לאחורי הברכיים, אף אחת לא חושבת להימרח שם. ואומנם נדיר להישרף בבית השחי, אבל בקיץ הישראלי הכל אפשרי. מספיק שנמנמתן על החול עם יד אחת מורמת וגם האזור הזה שבדרך כלל מוגן ומוסתר יכול להישרף.

השמש מסוכנת גם במקומות מוצלים. בעקבות תקן מחמיר חדש, השנה מציעה לייף סדרה חדשה של תכשירי הגנה, בשילוב טכנולוגיית – IR PROTECTION החדשנית, המסייעת בהגנה מפני קרניים אינפרה אדומות המזיקות לעור גם בשהייה בצל, כאשר קרינת השמש אינה ישירה.

נמרחתן? מדהים! רק זכרו לחדש את המריחה כל שעה וחצי, וגם לאחר הרחצה בים או בבריכה, כי החופש הזה גדול, אז עשו אותו כמה שיותר בטוח ונעים.